Dýňové brownies

Dýňové cheesecake brownies

Na korpus:

  • 200 g brownies těsta
  • 2 vejce
  • 30 g kokosové mouky
  • 30 g proteinu 
  • 100 ml vody

Na tvarohovou vrstvu: 

  • 250 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 30 g vanilkového proteinu
  • 1 PL medu

Na dýňovou vrstvu:

  • 100 g dýně
  • 1 ČL skořice
  • 1 PL medu

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Browwnies těsto rozehřejeme v mikrovlnce, aby změklo a dalo se s ním pracovat. Poté ho rozmixujeme spolu s dalšími ingrediencemi na korpus. Ze vzniklého těsta odebereme zhruba jednu polévkovou lžíci, kterou dáme bokem a naředíme trochou vody, aby vznikla tekutější konzistence. Zbytek těsta namačkáme na dno formy vyložené pečicím papírem.

Krém připravíme pouhým smícháním všech potřebných ingrediencí a rovnoměrně jej rozetřeme na těsto. 

Dýni rozmixujeme se skořicí a medem. 

A teď hurá na mramorování! Na vršku tvarohové vrstvy uděláme kaňky z dýňového pyré a zbytku čokoládového těsta. Tyto kaňky násleně pomocí špejle krouživými pohyby přeměníme na mramorování. 

Pečeme v předehřáté troubě přibližně půl hodiny.